maandag 23 juni 2014

GENIETEN

Zo we hebben weer een beetje bij geslapen en alle drukte van de eerste dag achter de rug en zijn volop aan het genieten van ons 8- tal en hun geweldige mammie. Want wat een oer mamaatje is onze Dawny zeg! Ze verzorgt haar pups alsof ze nooit anders heeft gedaan en is niet bij ze weg te slaan. Als we haar mee naar buiten nemen om te plassen en poepen wil ze het liefst weer direct naar binnen om daar te checken of niet toevallig iemand snel haar puppen heeft gestolen. Ze gaat dan gelijk de werpkist in en ruikt even aan alle pups en gaat dan bij ze liggen. Soms duwt ze even tegen een puppy aan om er voor te zorgen dat die bij haar komt liggen..of ze begint ze te wassen zodat ze wakker worden en bij haar komen drinken..wat een wijffie. Alle pups waren gisteren dan ook al gelijk aangekomen.

Zaterdag schreef ik al dat Dawn dus 'even'  pauzeerde nou dat heeft ze volgehouden tot 17 uur..precies 24 uur na de temperatuursdaling. Ze begon weer te hijgen en we controleerde haar temp die was dus weer netjes gestegen. Om half 7 had ze toen haar eerste 2 persweeen ...het duurde best even voor ze weer verder ging maar iets voor half 8 waren er weer persweeen. Op een gegeven moment had ze er een hele reeks achter elkaar en zagen we de vruchtblaas. Daar had ze wat hulp bij nodig en de eigenaar van Scooter, Gerda, liet ons zien hoe we haar dan het best iets konden helpen en floep daar kwam de eerste pup... een prachtig mooi zwart ventje van 475 gram (pupje rood). Hierna kreeg ze weer persweeen om 20.20 en om 20.35 was daar haar 1e dochter..meisje roze een mooi zwart meiske van 435 gram. Pupje blauw, een mooi donker geel kereltje, kreeg Dawn op het bed
om 21.05 met een geboorte gewicht van 470 gram. En om 21.50 arriveerde er weer een mooi meisje (pupje geel)..het mandje was al behoorlijk gevuld aan het raken. Dit laatste meisje woog trouwens 415 gram. Terwijl het 4-tal lekker bij mams lagen te drinken, kreeg Dawn een flinke perswee en daar lag om 22.10 ons manneke groen ineens in de werpkist ;-). Dus hup de andere 4 weer even in het mandje om dit knappe ventje te verzorgen zodat hij ook bij mama kon gaan drinken.
Toen werd het even stil..dus ok even rust..want we zagen ook dat Dawn wel behoorlijk moe werd. Daarna even naar buiten voor een plas en toen kreeg Dawn weer weeën ...maar t was allemaal moeilijk ze kreeg de pup niet goed over het randje heen...Angeline vermoedde dat dit pupje uit de vliezen was en dit bleek later ook het geval. Toen het hoofdje kwam maar weer terug floepte heeft zij toen t hoofdje weer kwam heel voorzichtig het hoofdje tegengehouden en met de volgende wee kwam deze kerel van 510 gram tevoorschijn. Dit lekkere ding is ons pupsel met het donker blauwe bandje. Hij is geboren om 23.20. We vroegen ons ondertussen af of dit ze waren..6 prachtige pups..mooi toch. Na even voelen leek ze echt toch nog niet leeg ..en idd want zonder veel poespas Kkwam er om 23.40 weer een 'geeltje' . Deze kanjer woog 495 gram en is reutje zwart. Ook toen was het nog niet klaar hoor ..als laatste kwam er nog een black beauty om 0.10, meisje Lila woog 425 gram en toen hadden we 8 prachtige pupsels.









 

6 opmerkingen:

  1. Kijk mama Dawny daar nou trots liggen, raar om te beseffen dat ze nu mama is...nog geen 2 jaar geleden dachten wij nog dat ze misschien zelfs ons hondje zou worden en nu is ze zelf mama <3 ook wij zijn trots op haar en je grote zus helemaal. Wij hopen dat ook zij ooit net zo'n goede en trotse mama mag worden! Veel geluk voor alle puppy's

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja 'pinky' zoals we haar noemde is nu zelf mams..en wat voor 1-tje. Dikke kus voor haar zus Jazzey xx

      Verwijderen
  2. Wij genieten mee, wat een lieve plaatjes! Vooral die dat ze allemaal over elkaar heen liggen. Zoet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja heerlijk he dat mee genieten..ons fototoestel staat helemaal vol met van die 'zoete' ahhh plaatjes ;-)

      Verwijderen
  3. Het wachten gaat zeker iets makkelijker met zulke foto's! Wat een prachtig stel, wij raken niet uitgekeken! We hebben zondag beschuit met muisjes gegeten om het te vieren!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk..jullie zijn al de 2e die zondag beschuit met muisjes hebben gegeten! Nog 2,5 week dan kunnen jullie ze 'live' zien :-)

      Verwijderen